Bach Cantatekoor Emmen
Martine Salomons, sopraan

Martine is zangpedagoge en klassiek zangeres (sopraan). In 2000 heeft ze haar studie Zang 1e fase (docerend musicus) afgerond aan het Conservatorium Enschede. Het diploma 2e fase (uitvoerend musicus) heeft ze in 2002 behaald.

Martine is breed georiënteerd op muziekgebied, ze houdt van heel veel stijlen zoals: klassiek, jazz, musical en probeert zich daar altijd weer in te verdiepen. Ze geeft ruim 8 jaar zangles aan huis en ze treedt regelmatig op als soliste.


Solisten
Jan Kruisselbrink, bas

Jan Kruisselbrink werd geboren in Wapenveld. Na zijn middelbare school studeerde hij solozang en koordirectie aan het conservatorium te Zwolle. Hij is de vaste dirigent van de Twentse Chr. Oratoriumvereniging.
Als koorzanger/solist is hij verbonden aan het Collegium Musora te Deventer, welk gezelschap gespecialiseerd is in het uitvoeren van oude muziek op historisch verantwoorde wijze, alsmede Capella Isalana te Nijmegen. .

Han Warmelink, tenor

Han Warmelink (1963) is een actief tenorsolist die met diverse vocale en instrumentale gezelschappen samenwerkt, met name in werken uit de renaissance en de vroege barok.
Tot zijn vaste solorepertoire behoren de passies en oratoria van Schütz en tal van composities uit de Noordduitse school, zoals de cantatecyclus Membra Jesu Nostri van Buxtehude.
Han soleert veelvuldig in de cantates en het Magnificat van Bach en vertolkt de evangelistenpartij in diens Johannes Passion.
Han maakt voorts deel uit van enkele vocale gezelschappen: het kwintet Sequens, ensemble Josquin Desprez olv André Cats, Capella Frisiae en het Vlaamse Currende olv Erik van Nevel.